DHA, ή δοκοσαεξαενικό οξύ, είναι ένα ωμέγα-3 λιπαρό οξύ που είναι απαραίτητο για την ανθρώπινη υγεία. Παράγεται από την πίεση της μικροάλγης schyzocitrium, καθιστώντας την έτσι φυτική πηγή DHA.
Το λάδι Babassu εξάγεται από τους καρπούς της παλμής Babassu. Αυτή προέρχεται από τη Βραζιλία, με κύριες καλλιεργητικές περιοχές στη Νότια Αμερική. Η παλμή ανήκει στην οικογένεια Arecaceae και αναπτύσσεται πολύ αργά. Παράγει τους πρώτους καρπούς της μετά από 10 χρόνια, μπορεί να ζήσει έως 200 χρόνια και φτάνει σε ύψος 30 μέτρων. Οι καρποί μοιάζουν με καρύδα, έχουν μήκος 10 έως 12 εκ. και περιέχουν 3 - 5 σπόρους με περίπου 60-70% λάδι. Το λάδι είναι στερεό κάτω από 22°C και γι' αυτό αναφέρεται και ως Babassuwachs ή Babassufett. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λαουρικό οξύ και προσφέρει μια απαλή αίσθηση στην επιδερμίδα. Σε επαφή με το δέρμα, λιώνει.
Χρήση:
Φάρμακα:
* Ανακουφίζει από δερματικές παθήσεις
Τρόφιμα:
* Συστατικό γλυκών και αρτοσκευασμάτων
* Παραγωγή μαργαρίνης
Καλλυντικά:
* Προστασία του δέρματος
* Παραγωγή κρεμών και σαμπουάν
* Ανακουφίζει από δερματικές παθήσεις
CAS:911078-92-1
EINECS:293-376-2
Χρώμα: λευκό έως κίτρινο
Άρωμα: ξηρός καρπός
INCI: Orbignya Oleifera Seed Oil
Αποθήκευση: σε δροσερό, ξηρό, προστατευμένο από το φως χώρο, σε κλειστά δοχεία.
Συμβουλευτικές υπηρεσίες και υπεργολαβία στην Πληροφορική
Τα τελευταία 15 χρόνια, έχουμε συνεργαστεί με περισσότερες από 400 εταιρείες λογισμικού, αναπτύσσοντας, μαζί, περισσότερα από 50.000 προγράμματα και λογισμικά, τα οποία στη συνέχεια εξάγονται σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Αυτή η εμπειρία μας προσφέρει αριστεία σε πολλούς τομείς, από την παροχή όλων των ειδών συμβουλών στην πληροφορική, μέχρι την κατασκευή λογισμικών και άλλων εξοπλισμών, την κατασκευή συστημάτων δικτύου, καθώς και δράσεις συντήρησης και αναβάθμισης.
Η matcha είναι ένα είδος ιαπωνικού πράσινου τσαγιού που καλλιεργείται και επεξεργάζεται με ιδιαίτερο τρόπο. Η matcha είναι γνωστή για τη χαρακτηριστική της γεύση, ελαφρώς γλυκιά και umami, και για τα οφέλη της για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής περιεκτικότητάς της σε αντιοξειδωτικά και της ικανότητάς της να αυξάνει τη συγκέντρωση και την ηρεμία, χάρη στην παρουσία της L-θεανίνης και της καφεΐνης.
Η μάκα είναι ένα φυτό που προέρχεται από τις Άνδεις του Περού, επιστημονικά γνωστό ως Lepidium meyenii. Καλλιεργείται ευρέως για τις βρώσιμες ρίζες της, οι οποίες χρησιμοποιούνται τόσο ως τροφή όσο και ως συμπλήρωμα. Η μάκα προωθείται συχνά για τα υποτιθέμενα οφέλη της για την υγεία, που περιλαμβάνουν την αύξηση της ενέργειας. Η μάκα είναι διαθέσιμη σε διάφορες ποικιλίες, συμπεριλαμβανομένων των κόκκινων, κίτρινων και μαύρων.
Το λάδι αργκάν είναι ένα φυτικό λάδι που προέρχεται από τους πυρήνες του δέντρου αργκάν (Argania spinosa), το οποίο μεγαλώνει κυρίως στο Μαρόκο. Αυτό το λάδι εκτιμάται ιδιαίτερα τόσο για τις καλλυντικές όσο και για τις μαγειρικές του χρήσεις, χάρη στις θρεπτικές και θεραπευτικές του ιδιότητες.